Misschien is het je opgevallen dat namen voor indices anders zijn in de app. Wij gebruiken bijvoorbeeld de naam "Germany 40" in plaats van "DAX" (de hoofdgraadmeter voor de Duitse beurshandel). Wij gebruiken een eigen interne naam omdat de officiële aanduidingen vaak trademarks zijn. Het gaat in dit voorbeeld dus allebei over de DAX, enkel de naam is anders.**

Door een eigen naam te gebruiken, hoeven wij niet te betalen voor het gebruiken van de officiële namen. Hierdoor kunnen wij de kosten voor onze gebruikers laag houden.

Hieronder vind je een overzicht van de officiële indices namen en de namen in de app voor dezelfde indices:

Officiële Naam
in de app
DAX
Germany 40
CAC 40
France 40
AEX
NL 25
FTSE 100
UK 100
Standard & Poors 500
US 500
Nasdaq

US Tech 100

Dow Jones

Wall Street 30
Hang Seng   Hong Kong 50
NikkeiJapan 225
FTSE China 50     China A 50
Singapore MSCI Singapore

OMX Stockholm 30 Index

Sweden30
Euro Stoxx 50EU 50
FTSE SwitzerlandSwiss Index

** Als de markt van een index gesloten is, dan kijken wij naar de "future" van deze index, die vaak langere openingstijden heeft. Als zowel de markt als de "future" gesloten zijn, dan kijken we naar gerelateerde producten in de markt en passen wij de prijs daarop aan. Op deze manier kun je sommige indices 24 uur per dag bij ons handelen. De koers van alle indices zit vrijwel altijd tussen de bied en laat koers van de markt in en is voor alle klanten gelijk. Meer info hierover kun je vinden op deze pagina. Een overzicht van alle openingstijden kun je hier vinden.